
Nasz zespół
Jako doświadczone mamy i jednocześnie osoby zawodowo zajmujące się żywieniem i profilaktyką chorób cywilizacyjnych postanowiłyśmy stworzyć fundację Akademia Zdrowej Rodziny. Tworzymy miejsce w którym, zajmujemy się szeroko pojętą edukacją zdrowotna, pomagając przy tym kształtować zdrowe nawyki żywieniowe całej rodziny.

Katarzyna Nowak
Założycielka Fundacji. Z wykształcenia dietetyk kliniczny, biotechnolog i edukator w cukrzycy. Na co dzień pracuje jako dietetyk, prowadząc pacjentów indywidualnych w swojej poradni. Współautorka i koordynator projektu edukacyjnego "Cukier w ryzach", którego celem jest profilaktyka otyłości i zaburzeń gospodarki węglowodanowej wśród uczniów szkół podstawowych. Prowadzi liczne warsztaty i szkolenia zarówno dla pacjentów, jak i dla specjalistów. W swoich działaniach stawia przede wszystkim na profilaktykę i skuteczną edukację. W Fundacji prowadzi warsztaty dla pacjentów bariatrycznych.

Aleksandra Milicka
Dietetyk, Psychodietetyk, socjolog. Absolwentka WSG w Bydgoszczy, SWPS w Poznaniu oraz UAM w Poznaniu. Pasjonatka dietetyki klinicznej i psychologii. Uwielbia pracę z ludźmi, do każdego przypadku podchodzi indywidualnie i holistycznie. Jej celem jest pomoc podopiecznym w powrocie do zdrowia i dobrego samopoczucia, a środkiem do jego realizacji -trwała zmiana nawyków żywieniowych. W obszarze jej zainteresowań znajdują się jednostki chorobowe związane z nieprawidłowym działaniem układu immunologicznego oraz jelit, relacja jelita-mózg w kontekście zaburzeń psychicznych i emocjonalnych oraz psychologia jedzenia i odchudzania. Stale poszerza i uaktualnia swoją wiedzę. Entuzjastka słowa pisanego oraz podróży.

Justyna Kamińska
Pedagog, psychoterapeuta, terapeuta w zakresie seksuologii. W ramach współpracy z Fundacją Akademia Zdrowej Rodziny pracuje z osobami cierpiącymi z powodu zaburzeń odżywiania oraz ich rodzinami.Pracuje z pacjentami z zaburzeniami odżywiania tj.: Anoreksja i Bulimia. Prowadzi konsultacje oraz terapie pacjentów bariatrycznych. Regularnie uczestniczy w konferencjach i szkoleniach, podnosząc swoje doświadczenie i kwalifikacje zawodowe. Od wielu lat pracuje z młodzieżą, jest autorką wielu scenariuszy zajęć warsztatowych dla dzieci i młodzieży.W ramach programu KONICZYNA prowadzi terapie indywidualne oraz grupy wsparcia dla pacjentów bariatrycznych.
Pracuje z pacjentami z zaburzeniami odżywiania tj.: Anoreksja i Bulimia. Prowadzi konsultacje oraz terapie pacjentów bariatrycznych. Regularnie uczestniczy w konferencjach i szkoleniach, podnosząc swoje doświadczenie i kwalifikacje zawodowe. Od wielu lat pracuje z młodzieżą, jest autorką wielu scenariuszy zajęć warsztatowych dla dzieci i młodzieży.
W ramach programu KONICZYNA prowadzi terapie indywidualne oraz grupy wsparcia dla pacjentów bariatrycznych.

Anna Żeberska
Absolwentka Uniwersytetu Zielonogórskiego oraz SWPS w Poznaniu. Z wykształcenia ekonomistka, konsultantka do spraw żywienia, psychodietetyk. W dietetyce interesuje się zmianą nawyków żywieniowych ludzi, ich podejściem do jedzenia i diety oraz żywieniem dzieci. Lubi uświadamiać ludzi, że zdrowe jedzenie może być smaczne, proste i kolorowe, a w dobrze zbilansowanej diecie znajdzie się miejsce na małe przyjemności. Jej pasją jest gotowanie i fotografia kulinarna. Uwielbia spędzać aktywnie czas z mężem i dzieckiem – na rowerze, spacerując po górach czy odkrywając nowe miejsca na mapie świata. Uwielbia czytać książki i kolekcjonować je w swojej prywatnej biblioteczce. Jej sportową pasją są treningi z kettlami.

Aleksandra Majsnerowska
Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Na co dzień prowadzi poradnię dietetyki klinicznej FOODMED CENTRUM w Zielonej Górze. Organizuje i prowadzi liczne warsztaty, wykłady oraz spotkania poświęcone zdrowiu. Współautorka i realizatorka programu edukacyjnego, realizowanego w szkołach dla dzieci i młodzieży CUKIER W RYZACH. Przy współpracy z fundacją prowadzi warsztaty z tematyki żywienia dzieci. W programie KONICZYNA prowadzi indywidualne konsultacje oraz warsztaty z rodzinami.
Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Na co dzień prowadzi poradnię dietetyki klinicznej FOODMED CENTRUM w Zielonej Górze. Organizuje i prowadzi liczne warsztaty, wykłady oraz spotkania poświęcone zdrowiu. Współautorka i realizatorka programu edukacyjnego, realizowanego w szkołach dla dzieci i młodzieży CUKIER W RYZACH. Przy współpracy z fundacją prowadzi warsztaty z tematyki żywienia dzieci. W programie KONICZYNA prowadzi indywidualne konsultacje oraz warsztaty z rodzinami.
