Katarzyna Nowak

Założycielka Fundacji. Z wykształcenia dietetyk kliniczny, biotechnolog i edukator w cukrzycy. Na co dzień pracuje jako dietetyk, prowadząc pacjentów indywidualnych w swojej poradni. Autorka i koordynator projektu edukacyjnego CUKIER W RYZACH, którego celem jest profilaktyka otyłości  i zaburzeń gospodarki węglowodanowej wśród uczniów szkół podstawowych. Prowadzi liczne warsztaty i szkolenia zarówno dla pacjentów, jak i dla specjalistów. W swoich działaniach stawia przede wszystkim na profilaktykę i skuteczną edukację.

Aleksandra Majsnerowska

Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Na co dzień prowadzi poradnię dietetyki klinicznej FOODMED CENTRUM w Zielonej Górze. Organizuje i prowadzi liczne warsztaty, wykłady oraz spotkania poświęcone zdrowiu. Autorka i koordynatorka  programu edukacyjnego PIONA NA ZDROWIE.  Przy współpracy z fundacją  prowadzi warsztaty z tematyki żywienia dzieci.

Joanna Celmerowska

Absolwentka Wyższej Szkoły Zdrowia Urody i Edukacji w Poznaniu. Dietetyczka skupiająca się przede wszystkim na zdrowiu dzieci i młodzieży, zarówno w aspekcie jednostek chorobowych, jak również nadwagi i otyłości. We współpracy z Aleksandrą Majsnerowską pomaga dzieciom z trudnościami w żywieniu. W Programie Piona na Zdrowie odpowiada za kontakt z placówkami oświatowymi i realizację zajęć edukacyjnych w przedszkolach i szkołach.

Katarzyna Grzesiewicz

Z wykształcenia magister farmacji, ukończyła Akademię Medyczną we Wrocławiu, pedagog, coach rozwoju osobistego, absolwentka kierunków: Opieka farmaceutyczna w geriatrii i psychodietetyka z elementami immunologii na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Jako farmaceutka zdobywała doświadczenie w aptece, pracując za „pierwszym stołem” z pacjentami oraz jako trener w sieciach aptecznych, szkoliła farmaceutów merytorycznie oraz z komunikacji i obsługi. Prowadziła liczne kampanie edukacyjne dla pacjentów. Współpracuje z Uniwersytetem Trzeciego Wieku w Zielone Górze, z przedszkolami i szkołami, prowadząc warsztaty edukacyjne z zakresu zdrowia. Uwielbia podróżować, dobrze i zdrowo zjeść oraz otaczać się ludźmi z pasją. W fundacji prowadzi warsztaty w ramach projektu KONICZYNA.